© 2013 - 2020, ForbrukslånPåNett.no, Alle rettigheter forbeholdt Walle Inter Media AS. - Kontakt oss - Sidekart
Forbrukslån På Nett
Annonse
Forbrukslån Guide
Forbrukslån tips
Nyttige råd til deg som skal låne penger
Å ta opp lån kan noen ganger være både fornuftig og nødvendig, men du gjør deg en tjeneste ved å følge noen nyttige råd før du bestemmer deg for om, og eventuelt hvordan, du skal låne penger.

Gjeld er et skjellsord for enkelte og, ja, det finnes eksempler på grådige låneutbydere til skrekk og advarsel. Blant annet av den grunn har myndighetene innført flere krav som har gjort lånemarkedet betydelig strengere. Flere bransjer har også innført funksjoner som skal gjøre det vanskeligere å sette seg selv i økonomiske problemer. For eksempel opererer mange bookmakere i dag med selveksludering. Du kan også sette beløpsgrenser for spill på nettet.

Det å låne penger kan ha sine fordeler. Det kan imidlertid være til hjelp å følge et par råd før du opptar et lån – på den måten unngår du forhåpentlig vis å ergre deg i ettertid.
Nyeste artikler
Mest populære forbrukslån
Forbrukslån på nett
VELG KATEGORI

Kilde: Pixabay

Tenk deg om både én, to og tre ganger
Hvis du kjøper et finansiert produkt, enten det er i en fysisk butikk eller på nettet, betaler du ofte langt mer enn du tror. Det nye fjernsynet eller stereoanlegget kan ende med å koste mer enn dobbelt så mye som du lånte i utgangspunktet.

Derfor er det viktig å tenke over om det du kjøper virkelig dekker et nødvendig behov og om pengene som du tydeligvis ikke har i dag finnes tilgjengelige når lånet skal betales tilbake i morgen.

Undersøk og beregn de samlede kostnadene
Det kan være lett å se seg blind på prosentsatser og månedlige utgifter. Husk derfor alltid å undersøke hvor mye lånet faktisk ender med å koste før du beslutter deg. Hvis du ikke selv klarer å regne deg frem til det, har du krav på å få opplyst dette av utbyder. Her vil du også kunne få vite hvor stor del av innbetalingene som går til avdrag, renter og andre gebyrer.

Husk den effektive renten
Banken hvor du opptar lånet har plikt til å opplyse om den effektive renten, og det er dette tallet du bør bruke når du sammenligner ulike lånetilbud. Ikke la deg lure av en lav nominell rente.

Hvis andre gebyrer og kostnader er høye vil et lån med lav nominell rente likevel kunne bli dyrere enn et lån med høyere nominell rente, men lavere gebyrer. I den effektive renten er alle utgifter inkludert, og det er derfor den beste måten å sammenligne hvor dyre ulike lån er.
Kilde: Pixabay

Få flere tilbud
Den vanlige banken din er de første du bør snakke med. Dersom du har et godt forhold til banken bør du kunne få et vesentlig bedre tilbud her enn hos en «tilfeldig» utbyder på nettet.

I tillegg har du et sted å gå og et ansikt å snakke med dersom det blir behov for dette. Husk imidlertid også å be om tilbud fra andre utbydere slik at du har noe å sammenligne med og gir deg selv det best mulige grunnlag å treffe en beslutning på. 
Bestselgerklubben - Få flott juicer + 3 bøker gratis
Bokklubben Nye Bøker