© 2013 - 2021, ForbrukslånPåNett.no, Alle rettigheter forbeholdt Walle Inter Media AS. - Kontakt oss - Sidekart
Forbrukslån På Nett
Motty
Annonse
Forbrukslån Guide
Forbrukslån tips
Gebyrer ved forbrukslån
Man vil gjerne låne penger, men man vil betale så lite som mulig i ekstrakostnader når man skal betale tilbake. I en perfekt verden hadde det vært gratis å låne, men slik fungerer det naturligvis ikke i praksis.

Derfor tar bankene gebyrer i tillegg til rentekostnadene når de skal låne deg penger, og derfor er det viktig å være obs på hva du betaler for.

Etablering- og termingebyr
De to vanligste gebyrene forbundet med et forbrukslån, er etablerings- og termingebyr. Førstnevnte er en engangssum som du betaler når du tar opp lånet.

Den er vanligvis på mellom 500 til 1500 kroner, men kan også være på 1 prosent av lånebeløpet. Eller en kombinasjon av begge. Enkelte banker skal ha mye penger av deg, mens andre er langt rimeligere.

Det andre gebyret er et termingebyr. Dette må du betale hver gang du får en faktura fra banken, som vanligvis er én gang per måned.

Gebyret varierer fra bank til bank, men de er sjeldent under 30 kroner og sjeldent høyere enn 60 kroner. Faktisk har vi også sett noen banker som tar 0 kroner i termingebyr.

Husk - fradrag på gebyrer
Det mange ikke tenker på, er å føre opp gebyrene på selvangivelsen. Det er kanskje ikke så mye å spare på termingebyret ettersom det utgjør en ganske så beskjeden sum i året, men etableringsgebyret på rundt 3000 kroner hos noen banker, vil man definitivt føre opp og spare 28 prosent skatt på.

Zmarta
Nyeste artikler
Mest populære forbrukslån
Forbrukslån på nett
VELG KATEGORI

Gebyrer ved forbrukslån