© 2013 - 2020, ForbrukslånPåNett.no, Alle rettigheter forbeholdt Walle Inter Media AS. - Kontakt oss - Sidekart
Forbrukslån På Nett
Nordiclån
Annonse
Forbrukslån Guide
Forbrukslån tips
Derfor er renten på forbrukslån høyere
Om du har gjort et søk etter norske forbrukslån på nettet, så har du helt sikkert også fått med deg at renten er noe høyere enn for andre typer lån.

Spesielt da tenker vi på boliglån eller billån, der man med god inntekt kan få en rente ned mot 3 prosent. Så hvorfor er egentlig renten på forbrukslån såpass mye høyere?

Bankens store risiko
Årsaken til at forbrukslån har høyere rente er veldig enkel - banken tar rett og slett en langt større risiko når de låner ut penger på denne måten.

Ved å låne ut penger til bolig, så kan banken ta pant i boligen - samtidig som du blir nødt til å stille sikkerhet for lånet i form av egenkapital. Skulle du misligholde lånet, så har banken verdi i huset ditt.

Derimot kan du ved et forbrukslån bruke opp pengene på fylla eller på bensin, og dermed har banken ikke noe å hente når du misligholder lånet ditt. Derfor er renten i samsvar med den økte risikoen, og det er en kostnad du må ta.

Kan være ganske lav
Allikevel kan renten på et forbrukslån være ganske så lav, med tanke på de mange fordelen et slikt lån gir. Har du høy inntekt og er betalingsvillig, så kan du få en effektiv rente så lav som 9-10 prosent.

Modus Finans
Nyeste artikler
Mest populære forbrukslån
Forbrukslån på nett
VELG KATEGORI