© 2013 - 2019, ForbrukslånPåNett.no, Alle rettigheter forbeholdt Walle Inter Media AS. - Kontakt oss - Sidekart
Forbrukslån På Nett
Nordiclån
Annonse
Forbrukslån Guide
Forbrukslån tips
Er renten på et forbrukslån fast?
Når du søker om et forbrukslån, så vil du ofte se et fastsatt tall beskrevet som en effektiv rente. Det er dette tallet som er avgjørende for hvor dyrt lånet blir for deg, men det er på ingen måte fastsatt og kan variere i løpet av lånets løpetid.
Forbrukslån har flytende rente

Det vil i praksis si at renten på lånet kan forandre seg når som helst, men stort sett bare når det skulle skje noen drastiske endringer i finansmarkedet.

Banken har seks ukers varslingsplikt før den nye renten trer i kraft, så du behøver ikke bekymre deg for en renteøkning over natta. Det kan naturligvis skje at renten faller andre veien og, men de fleste av oss er vel sjeldent så heldig?

Den flytende renten kalles ofte for nominell rente, og det er banken selv som fastsetter denne på bakgrunn av markedet. Derfor lønner det seg også sjekke litt statistikker for hvordan renten har beveget seg i tiden før du søker om lån, så slipper du ubehagelige kostnader og eventuelt et lån du ikke klarer å behandle.

Slik avgjøres renten
Selv om du blir forespeilet en rente når du besøker bankens nettsider, så er det ikke basta bestemt at det er nettopp denne renten du ender opp med.

De fleste rentesummene er markert med "fra", som betyr at det tallet du ser er den potensielt laveste renten. Renten fastsettes etter inntekten og ditt kundeforhold, slik at den fastsettes individuelt.

Modus Finans
Nyeste artikler
Mest populære forbrukslån
Forbrukslån på nett
VELG KATEGORI